Uporabni nasveti za nego kože

Samozavestno v poletje s sijočo kožo


Kožo je po dolgi zimi, ko je bila neprestano izpostavljena vetru, mrazu in suhemu zraku, potrebno osvežiti, nahraniti ter pripraviti na poletje. Vročega in sončnega poletja si seveda ne želimo začeti s pusto kožo brez sijaja ter z nepravilnostmi na koži.

Kako se zoperstaviti težavam s kožo, ki so se nakopičile čez zimo:

Pusta, suha koža

Nasveti za sijočo kožo

Če čez zimo redno ne odstranjujemo odmrlih kožnih celic, je rezultat pusta koža, brez sijaja. Dva do trikrat tedensko, oz. enkrat tedensko, če imate občutljivo kožo, naredite blag piling, da odstranite odmrle kožne celice, ki na površini kože dajejo siv, pust videz. Če jih ne odstranite, se lahko zaradi povečanega izločanja znoja, ki se pomeša z odmrlimi celicami,  začnejo mašiti pore. Uporabite piling, ki vsebuje pravilne okrogle delce, saj ti ne poškodujejo kože. Nato spodbudite regeneracijo kože ter jo dodatno globinsko očistite s čistilno masko z glino in oljem oreščka kukui, ki bo aktivirala metabolizem v koži in pospešila njeno naravno obnavljanje. Hkrati pa še kožo nahrani s pomembnimi vitamini in minerali, ki jih je pozimi morda primanjkovalo.

Mozoljčki in ogrci na hrbtu in dekolteju

Kako odstraniti drobne mozoljčke na kožiPozimi se na hrbtu in dekolteju pod večimi plastmi oblačil pogosto pojavijo mozoljčki in ogrci, saj se pore zamašijo z odmrlimi celicami in odvečnim sebumom. Znebite se jih tako, da dvakrat tedensko naredite piling – priročne so muslin krpice in rokavice iz naravnih materialov ali pa pomešajte olivno olje s sladkorjem in vtrite. Po pilingu lahko na kožo nanesete tudi nekaj kapljic olja čajevca pomešanega v poljubno olje ali pomirjujočo kremo za telo z ognjičem in gabezom, ki ji primešate nekaj kapljic organskega šipkovega olja.

Rdeče pikice oz. bunkice po stegnih in rokah

Strokovno se imenujejo keratosis pilaris in nastanejo, ker je v koži prisotnega več keratina kot normalno, ki zamaši lasne folikle. Tako se v teh bunkicah pogosto nahaja vraščena dlačica. Stanje se ponavadi poslabša pozimi, ko je zrak bolj suh ter posledično tudi povrhnjica kože. Priporočljivo je, da dvakrat tedensko naredite piling ter vlažite kožo s kremami in losjoni za telo, ki vsebujejo glikolno (glycolic acid) ali mlečno kislino (lactic acid) in retionoidi, ki jih najdemo v šipkovem olju

Za lepo in sijočo polt na jedilnik dodajte hrano bogato z vitaminom C, saj ta spodbudi sintezo kolagena v koži ter pijte velike količine vode, da koža ostane hidrirana.

Za kakšen dodaten nasvet pa nam lahko pustite sporočilo v zavihku Vprašajte nas.   Košarica  

Ni izdelkov

Poštnina 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Košarica Na blagajno

Newsletter