Težave s kožo

Na voljo je  21  izdelkov
Težave s kožo

Pri posebnih stanjih kože, kot so kontaktni dermatitis, ekcem, rozacea, itd., je težko najti izdelke za nego kože, ki kože ne razdražijo in še poslabšajo stanja.

Pai Skincare je linija organske kozmetike, zasnovana za izjemno občutljivo kožo in hitro razdražljivo kožo.

Pododdelki

 • Akne

  Pai izdelki so skrbno načrtovani in zasnovani za kožo, nagnjeno k aknam. Namesto izdelkov za nego, ki vsebujejo alkohol in izsušijo ter dražijo kožo, uporabljajte rastlinske izvlečke, ki kožo uravnovesijo in zmanjšajo zamašenost ter velikost por. Takšno delovanje imata izvleček geranije in olje navadnega rumenika. Kaj so akne? Koža izloča sebum ali loj – naravno kožno maščobo, ki vlaži kožo. Akne nastanejo, če koža izloča preveč loja in ta zamaši pore, vanje pa ujame tudi odmrle kožne celice in bakterije. Na nastanek aken vplivajo mnogi dejavniki. Med njimi so stres, genetske predispozicije, posebna zdravstvena stanja in hormonsko neravnovesje, ki lahko nastane zaradi dolgotrajne uporabe kontracepcije in »tujih« estrogenov. Snovi in sestavine, ki se jim je bolje izogibati, v izdelkih za nego kože: - Čebelji vosek, ki maši pore. - Mineralna olja, parafin, petrolej. Čez kožo ustvarijo film in mašijo pore. - Alkohol izsuši in draži kožo. Izzove prekomerno izločanje sebuma. - Penilci (npr. natrijev lavril sulfat) in mila. Odstranijo naravne kožne maščobe, kar vodi v prekomerno izločanje sebuma. - Parabeni in fenoksietanol. Imeli naj bi estrogeno delovanje, kar moti hormonsko ravnovesje.

 • Kontaktni dermatitis

  Pai kozmetika ne vsebuje dražečih kemikalij in sestavin, ki so povezane s kontaktnim dermatitisom. Zaradi tega je Pai vse bolj poznan in priznan kot 'najčistejša' kozmetika na trgu. Izvlečki rastlin in terapevtske učinkovine pomirjajo vneto kožo. Veliko ljudem povzročata težave kontaktni ali iritantni dermatitis zaradi izpostavljanja kemikalijam in dražečim snovem v izdelkih za osebno nego. Vzrok za nastanek dermatitisov je lahko dnevno izpostavljanje nizkim koncentracijam snovi več let ali enkraten stik z višjo koncentracijo snovi. Že zelo nizke doze iritanta lahko vodijo do razvoja preobčutljivostnih reakcij. Vedno več žensk po 30. letu ugotovi, da jim trenutna kozmetika ne odgovarja več. Kazati se začnejo znaki iritantnega dermatitisa. Z uporabo certificirane organske kozmetike, ki ne vsebuje snovi na katere ste preobčutljivi, se lahko pojavu dermatitsa izognete.

 • Ekcem

  1 od 5 žensk ima ekcem na rokah ali na obrazu zaradi dražečih snovi ali alergije. Pogosteje se pojavi pri ženskah po 30. letu (British Journal of Dermatology, 2001). Prekomerna uporaba kemikalij oz. dražečih snovi v izdelkih za nego kože vodi do preobčutljivosti na te snovi in pojavi se ekcem. Kako lahko Pai pomaga? Pai kozmetika vsebuje organske rastlinske izvlečke, ki imajo dokazano terapevtsko delovanje. Organske sestavine, kot so kamilica, vrtnica in šipek, vlažijo in obnavljajo problematično kožo brez draženja. Zakaj? Ker izdelki za nego kože Pai ne vsebujejo alkohola, petroleja, propilen glikola, natrijevega lavril sulfata in fenoksietanola. Kaj je ekcem? Obstaja več tipov ekcema, ki se razlikujejo v resnosti. Simptomi so rdeča, vneta koža, otekline, nastajajo lahko mehurčki. Običajno se pojavi na notranji strani komolčnega pregiba, podpazduhami, zadnji strani kolenskega pregiba, na gležnjih in na obrazu.

 • Zrela koža

  S staranjem koža izloča vse manj naravnih kožnih maščob in postaja manj elastična. Posledično je polt pusta, pojavljati pa se začnejo tudi manjše in kasneje globoke gube. Naravna nega proti staranju Pai kreme so bogate z omega nenasičenimi maščobnimi kislinami in drugimi aktivnimi učinkovinami z dokazanim anti-ageing delovanjem. Te sestavine nadomestijo izgubljeno vlago v koži in stimulirajo obnavljanje celic, rezultat pa je čvrstejša, sijoča koža. Trpotčasti gadovec, ki je glavna aktivna sestavina pomlajevalne kreme za okoli oči, ima dokazano delovanje proti staranju kože, saj vsebuje veliko gama linolenske kisline in stearidonske kisline. Kemikalije, ki so prisotne v določenih izdelkih za nego kože, lahko prispevajo k poškodbam DNK in prezgodnjemu staranju. Zato Pai v svojih izdelkih ne uporablja nobenih sintetičnih snovi, ki dražijo kožo.

 • Urtikarija

  Poznana tudi kot koprivnica in je pogosto označena kot idiopatska – kar pomeni 'iz neznanega vzroka' Izdelki, primerni pri urtikariji Pai izdelki za nego občutljive kože vsebujejo rastlinske izvlečke z dokazanim terapevtskim delovanjem. Ne vsebujejo dražečih kemikalij in alkohola, ki so lahko vzrok za pojav koprivnice. Simptomi Koprivnica je srbeč kožni izpuščaj s ploščatimi rdečimi oteklinami, dvignjenimi nad nivo kože. Večina ljudi z urtikarijo ima tako občutljivo kožo, da vsako drgnjenje kože povzroči zadebeljene rdeče lise (dermatografizem).

 • Rosacea

  Glavni simptom rosacee je rdečica kože, katere videz je podoben zardevanju. Pogosto se pojavi na obrazu, najpogosteje na licih in vratu. Običajno se pojavi po 30. letu, lahko tudi med nosečnostjo. Izdelki za kožo z rosaceo Pai krema za občutljivo kožo s kamilico in šipkom je zasnovana za kožo z rosaceo. Bogata je z azulenom, naravno protivnetno učinkovino, ki pomiri in ublaži rdečico. Vsebuje tudi omega 3 in 6 nenasičene maščobne kisline, ki so esencialna hranila za kožo. Kaj povzroči rdečico na obrazu? Pogosti so okoljski dejavniki, kot je začinjena hrana, alkohol, kofein, fizična aktivnost, temperaturne spremembe in izpostavljanje sončnim žarkom. Prav tako lahko rosaceo povzročijo izdelki za nego kože, ki vsebujejo etrne alkohole in druge dražeče sintetične snovi.


products by page

products by page

Košarica  

Ni izdelkov

Poštnina 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Košarica Na blagajno

Newsletter